Workshops

Komend najaar geef ik verschillende workshops, telkens rond een kinderboek. Elk boek bevat een mooie moraal, waar we in de workshop mee aan de slag gaan.

De voelsprieten van Neel

In deze workshop gaan we aan de slag rond het boek ‘De voelsprieten van Neel’. We maken kennis met het verhaal van Neel, wat herkenbaar is voor vele kinderen. We ontspannen samen door yoga en meditatie, en gaan ook creatief aan de slag. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
De voelsprieten van Neel is geschreven door Steven Gielis, lector in de orthopedagogie. Neel heeft twee wonderbaarlijke voelsprieten. Ze zijn oogverblindend. Tegelijk zijn ze ook heel gevoelig. Soms werken ze zo hard dat er stoom uit komt. Dan moet Neel even tot rust komen. Maar dat is niet erg. Dit is een gevoelig en optimistisch boek over hoogsensitiviteit.

Datum: 20/09/2023 van 15u – 16u30

Kostprijs: €25 per kind

Locatie: @ De grote zaal in Compagnie Bougie, Brusselsesteenweg 265, 9090 Melle

De kleine ster die van kleur verandert

In deze workshop werken we rond emoties aan de hand van het mooie boek ‘De kleine ster die van kleur verandert’.
Kleine regenboog ster is niet zomaar een ster, ze is speciaal! Ze verandert van kleur naargelang haar gevoelens: grijs, als ze verdrietig is; roze, als ze zich schaamt; groen, als ze gelukkig is; oranje, als ze boos is; rood, als ze woedend is; paars, als ze bang is; blauw, als ze verrast is; bruin, als ze walgt. Zoveel emoties! Zal kleine ster haar gevoelens onder controle kunnen houden? De kleine ster die van kleur verandert is geschreven door Filipa Pimenta.
In deze workshop voor kinderen vanaf 3 jaar maken we op een speelse manier kennis met de verschillende emoties. Want hoe kijk je als je blij bent? En als je boos bent? We ervaren wat een emotie is, hoe de verschillende emoties voelen, en geven er woorden aan. En we ontdekken dat het ok is om te voelen wat je voelt!

Data: 11/10/2023 van 15u – 16u30

Kostprijs: €25 per kind

Locatie: @ De grote zaal in Compagnie Bougie, Brusselsesteenweg 265, 9090 Melle

De leeuw in de muis

In deze workshop maken we kennis met het boek ‘De leeuw in de muis’. Een mooi prentenboek over een muisje dat zo moedig wil zijn als een leeuw. Gaat hem dat lukken?
Een klein muisje voelt zich door zijn formaat niet gezien en onbegrepen en kijkt (letterlijk) enorm op tegen de leeuw, die met zijn luide gebrul door iedereen gehoord wordt. Het muisje besluit, ondanks zijn angst, in de leer te gaan bij de leeuw. Maar als hij eenmaal neus-aan-neus staat met het machtigste roofdier op aarde, blijkt dat er in die stoere leeuw ook een bang muisje verstopt zit. De leeuw in de muis is geschreven door Rachel Bright.
In deze workshop leren kinderen hoe je op je eigen manier in je kracht kan gaan staan. We ervaren het verschil tussen het kleine, bange muisje en de moedige, grote leeuw. Maar misschien zit er wel een muisje in elke leeuw? Of omgekeerd? We werken rond dapper en zelfzeker zijn op een heel laagdrempelige manier. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Data: 22/11/2023 van 15u – 16u30

Kostprijs: €25 per kind

Locatie @ De grote zaal in Compagnie Bougie, Brusselsesteenweg 265, 9090 Melle

Wilma Wonder

In deze workshop leren we Wilma Wonder kennen, een inclusief boek over hoe jezelf zijn, pas écht bijzonder is. We maken kennis met Wilma en haar vrienden en leren van hen hoe we onszelf mogen zijn. Op een speelse en creatieve manier gaan we aan de slag rond positief denken en zelfbeeld. Want elk kind is bijzonder, net als Wilma Wonder! Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Wilma Wonder is boos, en ook nog kwaad. Meer nog: Wilma Wonder is boos, kwaad én WOEST. SUPERWOEST! Haar broer zei haar dat ze helemaal nergens goed in is. Maar dat is natuurlijk niet waar, Wilma’s broer kent er gewoon niets van. Wilma kan wel duizend dingen! Dit is het verhaal van Wilma Wonder en ze is -net zoals haar vrienden- best bijzonder. Wilma Wonder is geschreven door Hanne Luyten en Noëmie Willemen.

Data: 20/12/2023 van 15u – 16u30

Kostprijs: €25 per kind

Locatie: @ De grote zaal in Compagnie Bougie, Brusselsesteenweg 265, 9090 Melle

Meer info en inschrijven

Heb je nog vragen of is er iets onduidelijk? Aarzel niet mij te contacteren!

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar jolien@kindercoachludique.be

Ik kijk ernaar uit, tot dan!