Individuele begeleiding voor kinderen

Speels!

Zoals Einstein het zo mooi zei: spelen is de hoogste vorm van onderzoek. Onderzoek naar de wereld rondom jou, maar ook onderzoek naar jezelf en je eigen kwaliteiten en vaardigheden. De coaching met kinderen zal dus altijd op een speelse manier gebeuren.

Als kindercoach begeleid ik jouw kind wanneer het even moeilijk gaat, om welke reden dan ook. Dat kan een laag zelfbeeld zijn, weinig zelfvertrouwen, fysieke of mentale klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, veel piekeren,… Ik vertrek altijd vanuit de krachten en talenten van jouw kind, dit door hoofd (gedachtes), hart (gevoelens, kwaliteiten) en handen (handelingen, gedrag) met elkaar te verbinden. We gaan op een speelse manier aan de slag met oefeningen die je kind helpen om te gaan met bepaalde situaties en sterk in zijn/haar schoenen te staan. Anders dan een psycholoog/therapeut kijk ik verder dan het gedrag, naar onderliggende behoeften. Ik richt mij vooral op oudere kleuters en lagere schoolkinderen.

Bij Ludique vind ik het belangrijk om SAMEN te werken. Ik kies bewust voor een geïntegreerde aanpak, waarbij ik samen met je kind en met jou als ouder op weg ga. Ik luister naar jouw verhaal én naar dat van je kind. Daarna ga ik samen met jouw kind op stap. Het is belangrijk dat jouw kind thuis de tijd en ruimte krijgt om, wat het leerde in de coaching, te oefenen en uit te proberen. Dat verloopt vast niet altijd volgens plan… Daarom sta ik ook steeds klaar voor jou als ouder met tips en tricks waar gewenst.

Ben je benieuwd naar wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op, via telefoon, e-mail of via het formulier bij ‘contact’. Ik probeer dan zo snel mogelijk te antwoorden, waarbij ik wat meer info geef. Als je wenst in te gaan op het aanbod, volgt er een uitgebreidere kennismaking. Dit is altijd zonder je kind, omdat het vaak niet zo fijn is om ‘over het hoofd’ van je kind te praten als hij/zij erbij is. Uiteraard ben je vrij om je kind wel mee te nemen naar dit eerste kennismakingsgesprek als dat voor jullie beter voelt. Er is zeker ook altijd een kennismakingsgesprek met je kind, waar je als ouder bij bent. Zo kunnen we kijken of er een klik is, en moet je kind niet zomaar naar een wildvreemde. 🙂 Na deze kennismaking heb je opnieuw de keuze of je de coaching effectief wenst op te starten.