Speels!

Zoals Einstein het zo mooi zei: spelen is de hoogste vorm van onderzoek. Onderzoek naar de wereld rondom jou, maar ook onderzoek naar jezelf en je eigen kwaliteiten en vaardigheden. De coaching met kinderen zal dus altijd op een speelse manier gebeuren.

Als kindercoach begeleid ik jouw kind wanneer het even moeilijk gaat, om welke reden dan ook. Dat kan een laag zelfbeeld zijn, weinig zelfvertrouwen, fysieke of mentale klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, veel piekeren,… Ik vertrek altijd vanuit de krachten en talenten van jouw kind, dit door hoofd (gedachtes), hart (gevoelens, kwaliteiten) en handen (handelingen, gedrag) met elkaar te verbinden. We gaan op een speelse manier aan de slag met oefeningen die je kind helpen om te gaan met bepaalde situaties en sterk in zijn/haar schoenen te staan. Anders dan een psycholoog/therapeut kijk ik verder dan het gedrag, naar onderliggende behoeften. Ik richt mij vooral op oudere kleuters en lagere schoolkinderen.

Bij Ludique vind ik het belangrijk om SAMEN te werken. Ik kies bewust voor een geïntegreerde aanpak, waarbij ik samen met je kind en met jou als ouder op weg ga. Ik luister naar jouw verhaal én naar dat van je kind. Daarna ga ik samen met jouw kind op stap. Het is belangrijk dat jouw kind thuis de tijd en ruimte krijgt om, wat het leerde in de coaching, te oefenen en uit te proberen. Dat verloopt vast niet altijd volgens plan… Daarom sta ik ook steeds klaar voor jou als ouder met tips en tricks waar gewenst.